onsdag 23. februar 2011

Trikk, piknik og strandkick

Melbourne er awesome. De har trikk. Dritkult. De har også parker som er gode å sove i. Det gjorde vi to dager på rad, for man får faktisk jetlag av 4 timer! Men så tenkte vi det var gøy å være sosiale, så vi tok toget i 1 time til bondelandet for å henge med Dion og vennene hans. Vi var på en pub i Healsville med live musikk. Når vi var lei av det dro vi hjem til en fyr med dreads som heter Jack og så en kvart film før vi sovna i sofaen. Vi våkna til toast med Vegemite og avocado. Interessant. Lina syns det var awesome. Dion kjørte oss hjem til St. Kilda, og resten av dagen ble til dag nr. 2 med soving i parken, etter en fantastisk selvlaga lunch.

IMG_6576IMG_6577IMG_6579 

Etter en god natts søvn i “egne” senger var det på tide å være flinke turister. Så vi dro til Federation Square med den superkule trikken. Her gikk vi på ACMI (Australian Center for Moving Image eller noe). Det var gratis og veldig gøy! Bare se her: http://www.acmi.net.au/timeslice/Timeslice.htm?file=ts-20110221-60d8f543587fe36aaa2f05339cc82be4.flv

Etterpå var vi sultne så vi tenkte vi skulle finne en kafe. Vi har jo hørt at Melbourne er så kjent for kafeene sine! Men det var jammen ikke en enkel oppgave. Vi gikk og gikk og når vi endelig fant en gate med noen koselige kafeer, skulle alle akkurat til å stenge! Klokken halv 4! Så da dro vi heller hjem til kjære St. Kilda og spiste dritdyr kake. For Line hadde nemlig sagt at det bare var 50 min til gratis middag, når det egentlig var 1 time og 50 min.! Crazy.

Siden vi hadde kjøpt dagspass på trikken syns vi vi måtte inn til sentrum igjen. Vi hadde veldig lyst til å se en musikal, og Hairspray virket som et bra alternativ! Men guess what? Det var stengt!!! Så vi gikk til nærmeste 7-11 og spurte etter nærmeste kino. Vi kjøpte en stor popcorn og storkoste oss sammen med 5 andre i en stor sal for å se No Strings Attached.

Tirsdag var nok en bra dag i Melbourne. Vi skulle nemlig på roadtrip til Great Ocean Road sammen med Dion og Gareth. Dette er et område med mange fine sandstrender, fyrtårn, måkeskrik og surfebølger. Desverre var det overskyet og egentlig ganske kaldt, men vi fikk likevel testa badetemperaturen og kjenne på effekten av australske solstråler. Vertfall Gareth. Vi prøvde oss også på Australias favorittsport, Cricket. Men det varte ikke så lenge for det var ufattelig kjedelig. En skulle kaste en ball, en annen skulle slå, en skulle stå bak den som slo og to skulle prøve å ta imot ballen. Hurra! Så vi fant ut at det var mye gøyere at Marie prøvde å kjøre på feil side av veien. Noe som viste seg å faktisk ikke være så vanskelig! Vindusviskerne ble bare brukt som blinklys en gang…

IMG_6736   IMG_6730IMG_6780     IMG_6680

I dag fikk Lina endelig tatt en etterlengta joggetur tidlig om morgenen langs stranda. Så nå går det forhåpentligvis (for L & M) litt tid før abstinensene slår til igjen. Lina har også kaffiabstinenser. Noe hun nekter blankt for. Men hun har det, for når Lina får lyst på kaffi så MÅ vi finne en 7-11 og kjøpe kaffi til 1$. Vi tenkte det ville være interessant og gi dere en oppdatering på Linas abstinenser. Line og Marie har forøvrig ingen… Line har muligens blitt bitt av en soveflue i Afrika, for hun er konstant trøtt. Men nå har hun overført viruset til Marie. Resten av dagen har vi brukt på å kjøre trikk (som faktisk ER kjempegøy) og vandre gatelangs i Melbourne sine usannsynlig ryddige gater.

4 kommentarer:

  1. Beroligande å høyre at de søv i parkar og køyrer på feil side av vegen;)
    Lina du skal få masse kaffi når du kjem heim:)

    SvarSlett
  2. Hørres ut som dokk har d kjekt! Dokk e forrsten KJEMPEheldige som ikkje befinne dokk i Kristiansand, for her holle me på å bli snødd inne! Eg savne Sandnes og vestlandets kystklima på vinteren!!!

    Kos dokk videre!

    SvarSlett
  3. sjokk at du har sove abstinenser Line, hehe ;)
    Er ganske misunnelig på dere! Ser ut som dere har det knallgøy :) !!

    Den mailen som jeg lova deg, kommer i løpet av helgen, sitter med en møkkaoppgave nå, som skal leveres på fredag, så etter det blir det mail ;)

    SvarSlett
  4. Kjekt å sjå at dokke har det fint :) Eg drikke gjerne litt kaffi me deg når du komme heim, Lina! Masse, faktisk :)
    Masse god tur vidare til dokke alle. Og gratulerer så masse med dagen, vakre Lina. :)

    SvarSlett