onsdag 20. april 2011

We`ll be back!

Mens vi koste oss i regnet på båten, skapte alt vannet større problem på fastlandet. Når vi kom tilbake til Airlie Beach var vi nemlig så godt som isolerte, veier var stengt både nordover og sørover på grunn av flom. Alle som reiste med buss var enten stuck i Airlie beach, eller så kom de seg ikke inn dit. Personbiler derimot, fikk komme gjennom på noen av veiene, men lang ventetid måtte man regne med… Vi fikk også høre at vi var nesten den eneste båten som faktsisk hadde vært ute på vannet disse dagene, mange hadde kanselert på grunn av regnet. Heldigvis hadde vi valgt et selskap som ikke er redde for noen regndråper! Siden vi bare hadde fem dagar på på å komme oss til Brisbane var vi lite gira på å bli i Airlig Beach lenger enn nødvendig. Så vi trossa både vær- og veimeldinger og satte kursen sørover. Første etappe, som vanligvis tar ca. to timer, tok oss ca. fem… Men vi var fornøyde med at vi hadde fått oss forbi de verste flomområdene, og la oss til å sove på en parkeringsplass et stykke utenfor Rockhampton. 
IMG_8375
Store mengder med vann i veiene skapte mye trøbbel og forsinkelser
Marie hadde siden første blikk på det australske kartet sett seg ut en liten plass hun gjerne ville til, nemlig Eidsvold! Så neste dag vendte vi nesen innover i landet for å undersøke dette lille stedet med et svært lite typisk australsk navn. Det første som møtte oss var tidenes søteste velkommen-skilt! Og selve Eidsvold var ganske sjarmerende i seg selv også, en typisk liten “outback-landsby” slik vi hadde sett det for oss. Utrolig hyggelige folk og koselige små butikker. Vi fikk også bekrefta mistanken vår om at navnet stammer fra vår egen norske Eidsvold. Vi fikk aldri med oss historien helt, men det var noe med en normann som hadde vært der å bygd en togstasjon…
IMG_8502
Country living at it`s best!
Utenfor Eidsvold fant vi oss nok en gratis overnattingsplass. Neste dag ble timer på evig lange veier gjennom Australias outback tilbakelagt, før vi kom oss ut til kysten igjen. Her hadde Marie gjort nok en observasjon på kartet, denne gangen var det en kjempe-ananas som var målet. Det skulle vise seg at denne ikke var så lett å finne, så før vi fant kjempe-ananasen, fant vi både en kjempe-ku og en kjempe-appelsin! Dette landet har tydeligvis en greie med å bygge ting i kjempe-størrelser.. Litt merkelig, men morsomt å ta bilder av!
IMG_8558     IMG_8580
Turen gikk videre til Noosa, hvor vi parkerte på samme sted som forrige besøk i Noosa, på Nomads. Her fikk vi endelig sett litt til sola! Så vi la oss ned på stranda noen timer for å jobbe med brunfargen, noe som ikke fikk noe særlig resultater… På dette tidspunktet begynte vi virkelig å se frem til Samoa, hvor vi hadde store håp om litt sol på kroppen!
Neste stopp var Maroochydore. Vi kjøpte inn til et herremåltid; grillspyd, lammekotelett, couscous og potetsalat. Vi innså nemlig at dette var siste muligheten til å få utnytta de geniale grillene som står i så å si alle parkene i Australia. Så med deilig grillmat og Goon satte vi oss til på gresset for å nyte den siste middagen sammen med vår kjære jucy (som måtte holde seg på parkeringsplassen, men dog...).
IMG_8611
Grillkos i parken i Maroochydore
Siste etappe gikk inn til Brisbane og Ann st. hvor vårt hjem i tre uker skulle leveres. Det var et vemodig farvel, men vi kjente også at tre uker absolutt var nok tid sammen i en liten bil! 
IMG_0622
Farvel, Jucy!
Vi har hatt noen fantastiske uker i Australia, og kjenner at dette er et land som ikke er ferdig utforsket! Før neste besøk er det mye i dette landet vi kommer til å savne, deriblant
1. Chill atmosfære
2. Meat pie (spesielt den med meat, bacon & cheese!)
3. Vår Jucy-van
4. Fine griller i parkene
5. Goon
6. Alt med mint
7. Tim Tam – the most irresistible chocolate biscuit
8. Nerds, selv om vi bare kjøpte tre pakker…
9. Uansett hva man gjør, er alkohol en selvfølgelig ingrediens (Ikke det at vi benyttet oss for mye av det..)
10. Alle de hyggelige folkene
11. Venstrekjøringen, haha

1 kommentar:

  1. Da kan jeg trøste med at Nerds har kommet til Norge! :o) Og neste gang dere skal utforske dette flotte landet får dere ta med meg også!! Koos dere videre :o)

    SvarSlett