lørdag 9. april 2011

Wetnosundays

Da vi ankom Airlie Beach ble vi møtt av noe vått som datt fra himmelen, og det viste seg at det ikke hadde tenkt å finne noen andre enn oss å strø upraktiske dråper over heller. Men siden vi er hardbarka nordmenn lot vi ikke humøret droppe pga. litt regn (stort sett). Vi hadde forsåvidt ikke noe valg, for når man bor i en hermetikkboks kan man ikke akkurat sitte inni der å sture døgnet rundt heller. Så vi fant ut at det var en god ide å bruke litt penger på å skaffe oss enda flere ting som kunne bli våte i regnet. Gratis internett (inkl. tak over hodet) var også en aktivitet vi brukte noen timer på.
IMG_8279
Kveldskos i stua/soverommet/oppbevaringsplassen/spisestua/kinosalen
Endelig var tiden for å dra til sjøss i Whitsundays kommet. Vi slang på oss regnjakkene (dårlig plan, vi hadde visst ikke hørt om bikini), traff Olaf Tufte på veien, og ankom båthavna hvor vi steg om bord i den kuleste båten av alle. Vi ble møtt av et heidundranes crew og ble servert måltid nr. 1 av 20. Etter å ha kommet på plass i vår kule private lugar (de andre bodde i dorm, lol), tok vi på oss våtdrakter og satte oss i noen nett fremst på båten for å utnytte regnet så godt så mulig. Her kom vi i snakk med våre medreisende og oppdagde at det jammen meg var en konge gjeng!
Vi ankom vårt første stoppested hvor vi skulle få snorkle eller dykke i Great Barrier Reef for første gang. Lina og Marie slang flaska på ryggen og gikk ned i dypet, mens Line plaska i overflaten og så på oss. Det vil si, under vanlige omstendigheter kunne hun nok sett oss, men det var vel ikke akkurat stjerneklart under vann. Likevel fikk alle sett masse fisk og koraller og hadde det supergøy!
day 1 (41)  Day 2b Scuba Steve cam (67)
Da vi kom tilbake ble vi servert ca. 4 måltider på rekke og rad og brukte kvelden på å konsumere litt Goon og spille kort. Neste morgen tok vi på oss våtdraktene igjen og satte oss i nettene for å få oss en liten dusj. Det viste seg å bli en ganske heftig dusj, for bølgene var stooore! Bedre enn Dreamworld var det faktisk.
Day 2b Scuba Steve cam (8)
Resten av denne dagen gjorde vi stort sett det samme som forrige dag. Men vi fikk heist seglet noen meter!
Neste morgen sto vi opp tidlig for et forfriskende morgendykk, før vi satte kursen mot nydelige Whitehaven Beach! Vi var heldige som fikk komme dit i det hele tatt, for vinden var veldig sterk. Sånn går det når sykloner ligger på lur rett rundt hjørnet. Men vi ble nødt til å bruke alternative metoder for å nå frem til stranda, som ikke crewet hadde gjort før. Vi ble fraktet i gummibåt så nærme som mulig og måtte svømme de siste meterene. Heldigvis klarte alle å unngå haiene og vi var klare for å deige oss i solsteiken på en av verdens vakreste strender. Da brunfargen var godt plassert tok vi turen opp til et utkikkspunkt hvor vi fikk god utsikt over den knallblå og kritthvite stranda… Selvom været ikke var på topp hadde vi det supergøy på segltur med Wings 2, og vi syns egentlig det er ganske kult at vi fikk se Whitsundays på en annen måte enn det man ser på postkort.
day 2c whitehaven beach (37)  day 2c whitehaven beach (56)
Forresten, det var 28 grader i vannet.

3 kommentarer:

  1. Olaf Tufte ja, regner med at dere slo av en prat :) !!
    Hahahaha, kult det nederste bildet! Lina, smakte det godt med Jastrey Albertsen til middag :) ? Åssen dere har fått til det der, det er et annet spørsmål, men uansett, KULT bilde!!
    Var det BARE 28 grader i vannet, det var da ikke så mye... :)

    SvarSlett
  2. Heldiggris!! Ser ut som om di kosa dikka =D

    SvarSlett
  3. Ja, der ser dere! en seilbåt kan gå
    Dreamworld en høy gang! I samarbeid med havet. Er glad dere får oppleve sånt!
    Og at haien ikke fikk snusen i dere....
    Klemmer fra Siri-Mam i vårkvelden....
    på VERANDA'N!

    SvarSlett