torsdag 27. januar 2011

Pole pole i Mwanza

Skrevet 24.01
Nå sitter vi på en liten, men sjarmerende flyplass i Mwanza og venter på flyet til Zanzibar. Det er litt vemodig å dra herfra, for vi har hatt det utrolig fint her. Det har vært veldig deilig å bo hjemme hos Eli og Andreas, og kjekt å se hvordan de har det her nede.
Vi har hatt noen rolige dager her, uten noe stress. Dagene før Kili-gjengen kom besto av mye kortspilling og regn. Vi har likevel opplevd mye her! Vi har fått smake diverse Tanzaniansk mat; Chapati, Samosa, Sheriff, Mandasi, Ugali, Pilao, Chipsi Mayaia, ris og bønner og Tilapia, og Andreas sin spesialitet, pølsegryte. Vi har også kjørt mye Dala Dala,en “caravan-buss”  som går hele tiden, overalt. Og det beste av alt, den koster bare 1 krone!
P1140465
Andreas og Eli poserer foran halvferdige hjemmlagde chapati.
Vi har spilt fotballkamp mot et jentelag, noe som var en veldig artig opplevelse! Vi tapte ca. 6-1, men vi var godt fornøyde med innsatsen. Etter første omgang lå vi bare under med 1 mål, og vi hadde hatt vesentlig flere sjanser enn de. I andre omgang fikk vi merke at motstanderne trente flere ganger i uka i denne varmen. Vi, som var en blanding av avdanka fotballspillere og andre som aldri har vært aktive innen denne sporten, måtte derfor tåle å bli fraløpt av spreke afrikanske jenter.
 IMG_2492       IMG_2489
Her i Mwanza har vi også blitt kjent med Trine som er fra Odda. Hun jobber i en blodbank ved det største sjukehuset i Mwanza, og i tillegg er hun lærer for kommende bioingeniører. Line og Monica fikk være med henne på jobb en dag hvor de fikk sitte eksamensvakter og se hva hun jobbet med i blodbanken.  Trine har et stort hus og derfor har vi samlet oss der for mat og film et par ganger, sammen med Couch Surfers hun har hatt på besøk. Det har vært gøy å treffe på andre som også er på reisefot! Etter å ha sett hvilken gjestfri vert Trine har vært, har vi blitt inspirert til å prøve Couch Surfing selv. Det kan jo ikke skade å spare noen kroner her og der!
P1160025
Trine med sin nye valp, Luke.
Gjennom Trines nederlandske Couch Surfers fikk vi prøve oss i reklamefilmbransjen! Vi skulle være hvite gjester på et fint hotel. Vi spiste mat og pratet mens vi ble filma. Det var jammen en hard jobb!
P1210253
Monica og Marie ser på sine egne prestasjoner fra reklamefilminnspillingen. 
Fotballtreneren til det laget vi spilte mot, jobbet på et barnehjem for gutter mellom 4 og 18 år som het Kuleana. Han inviterte oss på besøk, så vi dro dit og fikk en omvisning. I Mwanza er det mange gatebarn, og barnehjemmet fungerte som et mottak. Noen kom dit frivillig, mens andre ble plukket opp fra gata. En del av arbeidet besto av å få barna tilbake til hjemmet sitt der dette var mulig. De som arbeidet her virket veldig flinke og engasjerte, og det var tydelig at dette er et viktig tiltak i Mwanza.
P1190038
På kafeen som drives av barnehjemmet.
Vi fikk komme på besøk til Eli sin venn, Kedmund. Han har gått på folkehøgskole i Molde og forstår derfor mer av den norske kulturen. Dette er en av grunnene til at Eli & co har fått så god kontakt med Kedmund, i tilegg til at han er en veldig livlig og hyggelig person. Her spilte vi sandvolleyball i hagen (til ballen ble spiddet på hagegjerdet) og spiste middag  sammen med vennene hans. En gøyal kveld!
Dette herlige oppholdet ble avsluttet med Lion King på storskjerm i stua, supplert med is, frukt og sjokolade. En perfekt avslutning på besøket! Tusen takk til Eli og Andreas for lån av senger, swahilikurs, guiding og god mat!

P1140018
Handling på det lokale grønnsaksmarkedet.

P1230265
Klesvasken måtte vi ta for hånd.
        
P1210249
Nysgjerrige barnehageunger kom bort og hilste på oss.
 

P1210257
Ananas har vært en vikitg del av kosten!
P1230270
Monica med sine nyinnkjøpte sko fra søndagsmarkedet.
            

1 kommentar:

  1. Kjekt å høyre nytt frå stadig nye og spennande opplevingar. De er gode skribentar!

    SvarSlett